Wie zoekt die vindt!

Kaft Wie zoekt die vindt kaftje voor promo

Wie zoekt die vindt in deze lesmap recente zoekboeken en (semi-) woordenloze prentenboeken die niet alleen kinderen uitdagen goed te kijken en te zoeken maar die daarenboven hun fantasie, creativiteit en taalvaardigheid stimuleren. De intrinsieke waarde van de boeken komt naar voor in een gefundeerde bespreking. Aanvullend voorzien we enkele tips met creatieve verwerkingsopdrachtjes die — afhankelijk van de mogelijkheden die het boek biedt—fantaseren, vertellen, tekenen, acteren… stimuleren. Dit alles op een heel toegankelijke en laagdrempelige manier, haalbaar voor zowel alle kleuters als volwassenen, waarbij kijk-, ‘lees-‘, en doe-plezier centraal staan. Het maakt de lesmap ook heel goed bruikbaar in de multiculturele klas. Tijdens onze zoekopdracht voor deze lesmap ontdekten we ook enkele interessante boeken waarin activiteiten voorgesteld worden bij prentenboeken en boeken die heel leuke alternatieven bieden voor het traditionele tekenen en knutselen. We wilden ze u niet onthouden en bespreken ze in de rubriek ‘Boeken vol inspiratie’.

Binnen de rubrieken ‘Onze keuze’ en ‘Boeken vol inspiratie’ komen de boeken alfabetisch op auteur aan bod en vindt u een leeftijdsindicatie, samen met trefwoorden, onderaan elke bespreking.

 

Wie zoekt die vindt! Creatief  aan de slag met boeken in de kleuterklas / Martine Cammaert, Marina Marissen, Leesweb vzw, 2017

Prijs: 10 euro + 3,50 euro administratie- en verzendingskosten (7,50 euro voor buitenland).