Missie en visie

Leesweb heeft tot doel de liefde voor lezen en de kennis van literatuur op een veelzijdige manier te verspreiden, zeg maar: het leesklimaat en de leescultuur te bevorderen.

Leesweb gelooft er immers in dat lezen en boeken een verrijking vormen voor de ontplooiing van elke mens, en dat ze bijdragen aan een maatschappij waarin ieder individu zich goed voelt.

Leesweb kiest ervoor om dit te doen door kleinschalige en directe initiatieven te ontplooien, zoveel mogelijk in contact met andere actoren. Leesweb werkt bewust interdisciplinair, zodat lezers ook in contact komen met andere media en andere kunsttakken.

Echte lezers worden via aansprekende cursussen, via leesgroepen en andere activiteiten geprikkeld om te blijven lezen en steeds nieuwe facetten van het geschreven woord te ontdekken.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met leesbevordering. Daarom besteedt Leesweb uitgebreid aandacht aan kleuters, kinderen en jongeren. Voor hen worden uitdagende activiteiten uitgedacht.

In onze maatschappij zijn mensen op verschillende niveaus bekend met lezen en boeken. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om een boek te lezen of je weg te vinden naar de bibliotheek. Deze kansengroepen wil Leesweb in contact brengen met boeken, zodat hun leesniveau verhoogt en hun leesplezier vergroot.