Projectsubsidie voor Blokboeken

10.000 euro projectsubsidie voor Blokboeken

Op 25 oktober 2015 vond in jongerencentrum Kavka het Burgerbegrotingsfestival plaats. Inwoners van het district Antwerpen konden er stemmen op projecten die zij graag gerealiseerd zouden zien in 2016. In totaal was er 1,1 miljoen euro te verdelen. En goed nieuws: daarvan heeft Leesweb ook een deel gekregen! Blokboeken, een inzending van de Boekenkaravaan, behoorde tot de winnende projecten. Met de projectsubsidie van 10.000 euro willen we een structurele voorleeswerking opzetten op het Europark in Linkeroever.

In de sociale woonblokken op het Europark wonen een hoop gezinnen die het plezier van boeken lezen nog niet ontdekt hebben. Maar ze voelen zich niet allemaal prettig bij het idee thuis een voorlezer te ontvangen. De Boekenkaravaan wil het leesplezier bij deze gezinnen letterlijk op de drempel brengen, door voor te lezen op openbare plekken in de flats zelf. Dankzij de projectsubsidie van de Burgerbegroting kunnen we een gezellig leeshoekje inrichten in de Chicagoblok, waarbij we rekening houden met de diversiteit van de bewoners. Naast wekelijkse voorleesuurtjes kunnen de kinderen en hun ouders er ook terecht om zelf boeken (voor) te lezen. Een boekenkastje met woordeloze en meertalige prentenboeken, spelletjes en handpoppen, moet het voorlezen toegankelijk maken en de drempel naar de nabijgelegen Elsschot bibliotheek verlagen.

Het bedrag van 10.000 euro maakt het mogelijk het project nauw op te volgen, wat van essentieel belang is voor de slagingskans. De kinderen van het Europark kennen de Boekenkaravaan via de zomervoorleesmomenten, die dankzij de hulp van de enthousiaste monitoren van Formaat jeugdwerk een echt succes waren (met als kers op de taart een voorleessessie van minister Turtelboom). We hopen van harte dat zij het leesplezier overdragen op hun ouders, broertjes, zusjes en buurkinderen!