Lezen met en voor senioren

De vormingsmap Lezen met en voor senioren is een praktische handleiding voor al wie wil (voor)lezen aan en met ouderen, individueel of in groep.

De keuzelijst Hoe grijzer,  hoe wijzer! is een concrete selectie van bijzonder geschikte boeken en verhalen voor een oudere (voor)leesgeneratie.

Beide publicaties samen vormen een handige en gebruiksklare leidraad om meteen aan de slag te gaan maar zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

Vormingsmap: Lezen met en voor senioren

Verhalen zijn een verrijking voor een mens ongeacht zijn leeftijd. Ook als je zelf de wereld niet meer makkelijk in kan, komt de wereld in verhalen naar je toe. Die wereld ontdekken kan je alleen, maar ook samen.

Hoe pak je dit (voor)lezen aan? Wat lees je voor? Welke mogelijkheden zijn er voor mensen die niet meer zelf kunnen lezen? Hoe lees je voor aan een groep? Hoe ga je dieper in op een boek of verhaal? Welke activiteiten sluiten goed aan bij het (voor)lezen?

Lezen met en voor senioren is een praktische handleiding waar al deze aspecten  en meer aan bod komen. De map is interessant voor al wie (voor)lezend ouder worden zinvol vindt, zowel individueel als in groep, thuis of in het dienstencentrum, zorgcentrum of een vereniging.

Keuzelijst:  Hoe grijzer,  hoe wijzer!

Je bent nooit te oud om te lezen of om voorgelezen te worden als zelf lezen niet meer kan. Voor deze keuzelijst selecteerden we uit het recente boekenaanbod een waaier van boeken die aansluiten bij de leefwereld van ouderen. Dat aanbod is heel divers, zowel wat inhoud betreft als genre. De selectie romans werd aangevuld met bundels kortverhalen, columns, fotoboeken, reisverhalen, boeken die verhalen combineren met recepten… Ze lenen zich goed om voor te lezen en samen te bekijken.

De geselecteerde boeken – recente uitgaven of herdrukken van klassiekers – worden inhoudelijk en stilistisch besproken en zijn bij verschijnen van deze keuzelijst in de handel verkrijgbaar. Hoofdwoorden-, titel- en trefwoordenregister maken opzoeken van een boek naar keuze makkelijk.

1. Vormingsmap : Lezen met en voor senioren / M. Cammaert, M. Marissen. – Leesweb, 2019. – 24 p.

aan 10 euro  + 3,50 euro (+ 7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.

2. Keuzelijst : Hoe grijzer, hoe wijzer! / M. Cammaert, M. Marissen. – Leesweb, 2019. – 32 p.

aan 10 euro  + 3,50 euro (+ 7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.

3. Het combinatiepakket

Vormingsmap : Lezen met en voor senioren / M. Cammaert, M. Marissen. – Leesweb, 2019. – 24 p.

+ Keuzelijst : Hoe grijzer, hoe wijzer! / M. Cammaert, M. Marissen. – Leesweb, 2019. – 32 p.

aan 20 euro  + 3,50 euro (+ 7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.

Bestellen:  info@leesweb.be