Keuzelijst: Wat lezen we vanavond?

wat lezen we vanavond kleinEen selectie volwassen boeken voor 16+

Wat lezen we vanavond? beoogt een leesgids te zijn voor jonge mensen op de drempel van de volwassenheid. Het is een volledig geactualiseerde versie van Het lezen zoals het is 16+ (Leesweb, 2006). In 2010 publiceerde Leesweb Hoe overleef ik boeken in de eerste graad : een selectie boeken voor jongeren vanaf 12 jaar en in 2011 verscheen Face het boek : een selectie uitdagende boeken voor 14-plussers. Waren deze uitgaven vooral bedoeld voor respectievelijk de eerste en de tweede graad van het middelbaar onderwijs, dan is deze nieuwe uitgave op maat van de derde graad gemaakt.

Onze grote bekommernis is en blijft het leesplezier en daardoor het lezen zelf bevorderen! Wie tussen 16 en 18 kennis maakt met gerenommeerde auteurs en hun werken en daar plezier aan beleeft, zal meer geneigd zijn om ook na het middelbaar onderwijs te blijven lezen dan iemand die verplicht wordt een boek te lezen waar hij/zij zich totaal niet door aangesproken voelt. De keuzelijst bevat dan ook een ruime keuze aan zowel recent herdrukte klassiekers als zeer hedendaagse titels, met bespreking en aanduiding van de moeilijkheidsgraad. Deze leesgids wil in de eerste plaats jonge mensen, hun leerkrachten, ouders, bibliothecarissen, maar ook leesgroepen de weg wijzen naar boeken die het begin kunnen zijn van een bloeiende leescarrière.

Wat lezen we vanavond?: een selectie volwassen boeken voor 16+ / Cammaert, Martine en Marina Marissen. – Leesweb, 2012. – 64 p.

10  euro/exemplaar  + 3,50 euro (+ 7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.

 

Gelijk mee bestellen:

Hoe overleef ik boeken in de eerste graad : een selectie boeken voor jongeren vanaf 12 jaar (Leesweb, 2010)

10  euro/exemplaar  + 3,50 euro (7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.

Face het boek : een selectie uitdagende boeken voor 14-plussers(Leesweb, 2011)

10  euro/exemplaar  + 3,50 euro (7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.

 

Voordeelpakket

Hoe overleef ik boeken in de eerste graad (12+) + Face het boek (14+) + Wat lezen we vanavond? (16+) aan 25 euro/pakket + 7 euro (15 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.