Keuzelijst: Interactieve voorleesboeken

kaft kz 2015 siteInteractief voorlezen aan peuters en kleuters is de succesformule voor kijk- en (voor)leesplezier bij zowel voorlezers als kinderen. Als je interactief voorleest, betrek je je luisteraartjes constant bij het verhaal, zodat ze minder snel de aandacht verliezen.

Deze keuzelijst bundelt overwegend recente boeken die zich uitermate goed lenen om interactief voor te lezen met een zeer beperkte voorbereiding. De opdrachtjes om kinderen te betrekken zitten als het ware in het boek vervat. Kortom, ook voor wie zich niet geroepen voelt om met stemmetjes aan de slag te gaan of de zolder overhoop te halen op zoek naar geschikte attributen, ligt geslaagd interactief voorlezen binnen bereik met deze keuzelijst.

De geselecteerde boeken worden in alfabetische volgorde op hoofdwoord gepresenteerd. De beknopte annotatie beschrijft de inhoud, vormgeving en doelgroep, met een benaderende minimumleeftijd. Via de annotaties krijg je een overzicht van het bijzonder gevarieerde aanbod aan interactieve voorleesboeken. Hoofdwoorden-, titel- en trefwoordenregister maken het opzoeken van een geschikt boek makkelijk.

Interactieve voorleesboeken/ Cammaert, Martine en Marina Marissen. – Leesweb, 2015. – 64 p.
Prijs: 10 euro/exemplaar  + 3,50 euro (+ 7,50 euro voor buitenland) administratie- en verzendingskosten.