Keuzelijst: Horen zien en lezen

kaft horen zien en lezenHoren zien en lezen : een selectie boeken voor ‘moeilijke’ lezers tot ca. 12 jaar

Voor veel kinderen is lezen niet meer dan worstelen met lettertekens. Wie moeilijk leest, leest niet graag, leest weinig…

Een moeilijke lezer heeft nood aan speciale aandacht en boeken die de kans op een positieve leeservaring en leesplezier zo groot mogelijk maken.

Om u op weg te helpen in het aanbod voor moeilijke lezers, zochten we geschikte en toegankelijke boeken en andere materialen bij elkaar en bespraken ze in een keuzelijst.

Het succes van de vorige drukken van de keuzelijst Horen, zien en lezen (2000 en 2005) overtuigde ons van de noodzaak deze keuzelijst opnieuw in een volledig geactualiseerde en herziene druk uit te geven. Ook moeilijke lezers hebben immers recht op het meest recente lees-, kijk- en luisteraanbod.

Het opzet van de keuzelijst is hetzelfde gebleven. De geannoteerde selectie bevat niet alleen fictie uit de speciale makkelijk lezen-reeksen, maar ook toegankelijke boeken uit het gewone aanbod, non-fictie, goede voorleesboeken, informatie over luister- en meeleesboeken, educatieve cd-roms, verfilmde jeugdboeken en interessante websites. Hoofdwoorden-, titel- en trefwoordenregisters maken opzoeken makkelijk.

U vindt voor zowel kinderen met leesmoeilijkheden als niet-vlotte of niet-grage lezers vanaf ca. 8 jaar tot ca. 12 jaar in deze vernieuwde lijst zeker een boek dat bij hen past.

Horen, zien en lezen : een selectie boeken voor ‘moeilijke’ lezers tot ca. 12 jaar / Cammaert, Martine & Marina Marissen. – derde volledig geactualiseerde en herziene druk. – Leesweb, 2007. – 136 p. : ill.

Prijs: 10 euro  + 3,50 euro  administratie- en verzendingskosten (7,50 euro  voor buitenland).

Voordeelpakket: Horen, zien en lezen + Makkelijk boek zoekt lezers zijn verkrijgbaar als pakket aan voordeeltarief: 17,50 euro  + 3,50 euro  administratie- en verzendingskosten (7,50 euro  buitenland)