In memoriam Guido Driessens

Guido overleed op 26 oktober 2017

 

Guido was vrijwilliger, voorzitter van Leesweb, helpende hand, voorleesopa van het woonwagenterrein, steunpilaar van de Boekenkaravaan en veel meer.

De stille kracht in de organisatie die met een luisterend oor bij een kopje koffie meedacht om obstakels aan te pakken of te omzeilen. Zonder zijn stem te verheffen en dankzij zijn rustige aanwezigheid was hij het bindmiddel tijdens een vergadering. Hij was ook de man die praktische oplossingen bood en tijd vrijmaakte om langs te komen.

Toen de verwarming niet meer werkte, stond hij plots op kantoor met een verwarmingstoestel. Moest er materiaal vervoerd worden, we moesten het niet vragen want het stond al in zijn agenda. Hij bemiddelde, gaf advies en keek steeds vooruit. Hij geloofde in Leesweb en was de modelvoorlezer voor de Boekenkaravaan.

Guido was de gouden vrijwilliger van de Boekenkaravaan. Tijdens infosessies voor nieuwe voorlezers stelde hij de nieuwkomers gerust met zijn verhalen. Hij motiveerde hen en deelde zijn ervaring.

Guido heeft doorheen de jaren voorgelezen in verschillende gezinnen en jarenlang op het woonwagenterrein. Het voorleesproject op het woonwagenterrein, daar was hij terecht fier op. Hij stampte het mee uit de grond.  De kinderen van het woonwagenterrein waren zijn protegés. Zij waren heilig voor hem. Hij kreeg er veel knuffels, blije gezichten en vriendschap voor in ruil.

Met sommigen van zijn voorleeskinderen hield hij lang na het aflopen van de voorleesperiode contact, een telefoontje met een verjaardag of samen naar het slotfeest. Hij was de favoriete voorlezer van veel kinderen en wist het vertrouwen te winnen van hun ouders. Hij maakte deze kinderen blij met persoonlijke aandacht en gezellige voorleesmomenten. Hij heeft hen en ons veel geschonken. We zullen hem missen.

 

Digital StillCamera

 

Digital StillCamera