Duo-aanbod Keuzelijst + Lesmap

Tolerantie voor eenieders eigenheid zonder aan universele waarden te raken, is een moeilijke evenwichtsoefening waarvoor de fundamenten niet vroeg genoeg gelegd kunnen worden. We zijn allemaal enigszins geprogrammeerd om al wie of wat anders is dan ‘ons gemiddelde’ met de nodige argwaan te benaderen of te ontwijken.

Heel veel staat of valt met empathie en inlevingsvermogen. Er zijn kinderen die dit als een talent meekrijgen maar voor velen is het een vaardigheid die ontdekt en geoefend moet worden.

We selecteerden voor de keuzelijst Anders is ook normaal boeken voor kinderen van 3 tot 12 jaar met in de hoofdrol leeftijdsgenoten die in ruime zin geconfronteerd worden met anders zijn van zichzelf of van anderen. Het werd een heel gevarieerde selectie van boeken uit het recente boekenaanbod waarvan we hopen dat begrip en inlevingsvermogen op een veilige en leesplezierige manier gestimuleerd worden. De meeste boeken laten zich ook goed voorlezen (in de klas) met – wie weet — als kers op de taart een inspirerend (klas)gesprek tot gevolg.

In de lesmap Fijn! Verschil mag er zijn! gaan we dieper in op enkele boeken uit de keuzelijst, aangevuld met zeer recente titels. Voor kleuters presenteren we een 10-tal uitgewerkte lesontwerpen. Voor de lagere school bieden de toegevoegde besprekingen en lestips van het net dikwijls een andere kijk. De rubriek ‘Websites met le(e)stips, recensies en downloads’en het hoofdstuk ‘Kant en klaar voor de basisschool’ bieden inspiratie en een lijst met boeken en werkboeken vol vragen en opdrachten om kinderen van 3 tot 12 jaar te helpen zichzelf, anderen en de wereld beter te leren kennen en begrijpen.

Prijs Keuzelijst + Lesmap: 20 euro + 3,50 euro administratie- en verzendingskosten

Bestellen via mail: info@leesweb.be

tel. 03 272 21 46