Interactief voorlezen aan een divers luisterpubliek

kaft vormingsbrochure interactief voorlezen site

Vormingsbrochure:  Interactief voorlezen aan een divers luisterpubliek : met getuigenissen en tips van voorlezers van de Boekenkaravaan

 

De persoonlijke getuigenissen van de voorlezers van de Boekenkaravaan, zowel in gezinnen als bij grotere groepen kinderen, bieden inspiratie en tips aan al wie voorlezen belangrijk vindt. Deze inspiratiebundel – gebaseerd op interactief voorlezen aan een divers luisterpubliek van kinderen bij wie Nederlands dikwijls niet de thuistaal is – is dan ook interessant voor een ruim publiek.

Je stapt met de voorlezers binnen in enkele gezinnen, opvanghuizen en een woonwagenpark. Vervolgens ontdek je hoe ze met kamishibai en vertelkoffers kinderen op onder meer speelpleintjes en festivals bijzonder interactief boekenplezier bezorgen.

Veel activiteiten en tips voor voorlezen binnen een gezin lenen zich er ook toe in de klas gebruikt te worden, evenals de activiteiten voor grotere groepen uiteraard.

De voorgelezen boeken die de voorlezers kozen, zijn niet altijd de meest recente. Voor zeer recente boeken rond dezelfde thema’s en die zich lenen tot gelijkaardige activiteiten verwijzen we graag naar de Keuzelijst: Interactieve voorleesboeken  (Leesweb, 2015). Wie specifiek multiculturele voorleesboeken en meertalige voorleesboeken zoekt, vindt zijn gading in de Keuzelijst: Multiculti (Leesweb, 2014).

 

 

Prijzen:

1 publicatie: Vormingsbrochure Interactief voorlezen aan een divers luisterpubliek: 10 euro + verzendingskosten (3,50 euro B, 7,50 euro NL)

2 publicaties: Vormingsbrochure Interactief voorlezen aan een divers luisterpubliek + Keuzelijst Interactieve voorleesboeken: 20 euro (geen verzendingskosten)

2 publicaties: 1 Keuzelijst Interactieve voorleesboeken + 1 Keuzelijst Multiculti: 20 euro (geen verzendingskosten)

3 publicaties: Vormingsbrochure Interactief voorlezen aan een divers luisterpubliek + Keuzelijst Interactieve voorleesboeken + Keuzelijst Multiculti: 30 euro (geen verzendingskosten)