Voorlezers

Dé voorlezer van de Boekenkaravaan bestaat niet. Het is een bont allegaartje van mensen die iets willen betekenen voor anderen. Eén passie delen ze allemaal: die voor boeken. Het werken met kinderen, de positieve insteek, boeken als bindmiddel, de onmiddellijke reactie van kinderen en de kennismaking met andere culturen vormen de grootste beweegredenen voor onze voorlezers.

De Boekenkaravaan bereidt hen voor op het vrijwilligerswerk, begeleidt en adviseert. De vrijwilligers bezoeken samen expo’s over prentenboeken, ontmoeten elkaar op een bedankingsetentje of wisselen ervaringen uit op samenkomsten. De Boekenkaravaan nodigt hen uit voor inspiratie- en verwenmomenten met workshops, lezingen en boekentips.

Voordat voorlezers aan de slag gaan, volgen ze een vorming. We geven daarin uitleg over onze methodiek interactief voorlezen, overladen hen met boekentips geschikt voor onze doelgroep en beantwoorden alle vragen. Uiteraard gaan we dieper in op de voorleesgezinnen en locaties en staan we stil bij de voorbereiding van een voorleesmoment en een huisbezoek. Elke voorlezer krijgt een waaier met informatie en inspiratie.

Naast voorlezers heeft de Boekenkaravaan ook andere vrijwilligers zoals redacteurs, fotografen, helpende handen en een promoteam.

De Boekenkaravaan is altijd op zoek naar vrijwilligers. Lees jij graag voor of wil je op een andere manier de handen uit de mouwen steken? Heb je een hart voor kinderen? Wil je graag eens binnenstappen in een andere cultuur? Dan is de Boekenkaravaan vast iets voor jou.

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact  opnemen met Eefje Raets.

 

 ☎️ +32 (0)3 272 21 46
 📠 +32 (0)3 773 34 66
 📧 info@boekenkaravaan.be

 Leesweb vzw / de Boekenkaravaan
 Louis Frarynlaan 75 bus 3
 B-2050 Antwerpen

Theme by Anders Norén