Vormingen

Voorlezen aan huis: hoe begin je eraan?

Sinds 2002 bouwt de Boekenkaravaan expertise op rond voorlezen. We verzamelen eerstelijnservaringen van voorlezers en kinderen, bouwen het kenniskapitaal van ons documentatiecentrum uit, leren van eigen projecten en putten uit de expertise van partnerorganisaties. Al deze expertise bieden we aan in de workshop ‘Voorlezen aan huis’.

Deze vorming is interessant voor voorleesvrijwilligers, leesbevorderaars, bibliotheken en scholen. De workshop kan gegeven worden aan voorlezers in de praktijk, maar ook aan een organisatie die zelf een voorleeswerking wil opstarten.

 

We bespreken de methodiek van het interactief voorlezen, geven boekentips op maat van kinderen met een taalachterstand Nederlands en gaan dieper in op het contact met de ouders. Afhankelijk van de vraag en de doelgroep kan de klemtoon van de workshop meer liggen op multiculturaliteit en meertaligheid, ouderbetrokkenheid, boekenaanbod, samenwerkingen, …  Aandachtspunten en mogelijke moeilijkheden worden op interactieve wijze aangekaart, er is gelegenheid tot vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Duur: 2,5 uur
Prijs: 120 euro per sessie plus vervoerskosten
+ optioneel €1 per deelnemer voor drukwerk (infowaaier in full colour)

Interesse? Neem vrijblijvend contact met Eefje Raets via info@boekenkaravaan.be

Theme by Anders Norén