Partners

De Boekenkaravaan werkt ieder jaar samen met verschillende lagere- en kleuterscholen verspreid over alle wijken en districten van Antwerpen. Niet enkel scholen schrijven gezinnen in, ook maatschappelijk assistenten, thuisbegeleiders en sociale partners motiveren gezinnen om deel te nemen. Voorlezers gaan naar diverse welzijnsorganisaties om er (twee)wekelijks voor te lezen, zoals ’t Zijhuis, het woonwagenterrein in Wilrijk, CKG Brabbel en vele andere.

De Boekenkaravaan heeft daarnaast partnerschappen met AP Hogeschool, Kdg Hogeschool, Atlas, Servicepunt vrijwilligers en de bibliotheken. Ook het Centrum voor Basiseducatie Open School en CVO Encora zijn betrokken bij het project.

 

De Boekenkaravaan krijgt de steun van Welzijnszorg en de Stad Antwerpen. Voor activiteiten kunnen  we rekenen op ondersteuning van Stadsmakers. Het project bestaat dankzij vrijwillig engagement en bijdragen van veel mensen zoals voorlezers, bestuursleden, helpende handen, illustratoren en redacteurs, maar ook de actie Lezen for Life en giften van particulieren helpen ons vooruit.

 

Theme by Anders Norén