Als je kinderen vraagt waarom ze een boek zo leuk vinden, antwoorden ze vaak: “Omdat het grappig is.” Maar wat maakt een kinderboek nu precies grappig? Waarmee lachen kinderen? En vindt een volwassen lezer dat nog steeds even grappig? Welke soorten kinderhumor zijn er, en evolueren die mee met de leeftijd? Heeft humor nut? En hoe zit het met humor in kinderpoëzie of -theater? In deze nieuwsbrief nemen we humoristische kinderboeken onder de loep. Ook tippen we een aantal boeken die zowel kinderen als volwassenen lachkriebels bezorgen.

Iets minder grappig zijn de negatieve gevolgen van computers en tablets op de ontwikkeling van kinderhersenen, ook daarover vind je een artikel. Dat kinderen gelukkig ook van ouderwetse boeken houden, blijkt uit de foto’s van jullie voorleesgezinnen. De leukste inzendingen kregen een plekje in de nieuwsbrief.

Verder zijn er verslagen van onder andere het bibliotheekbezoek, het Slotfeest, de Vliegerhappening en diverse festiviteiten in Permeke, en we blikken vooruit naar de zomer.

Rest ons nog een dikke proficiat te wensen aan Marijke en haar man Douglas, die op 19 mei trotse ouders zijn geworden van een prachtige dochter, Vita.

Bekijk of download hem hier:

Cover Nieuwsbrief Juni 2015