Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief juni 2015: Humor

Clappstar - Baby Buck Teeth - CC Flicker

Baby Buck Teeth door Clappstar, CC Flickr

Als je kinderen vraagt waarom ze een boek zo leuk vinden, antwoorden ze vaak: “Omdat het grappig is.” Maar wat maakt een kinderboek nu precies grappig? Waarmee lachen kinderen? En vindt een volwassen lezer dat nog steeds even grappig? Welke soorten kinderhumor zijn er, en evolueren die mee met de leeftijd? Heeft humor nut? En hoe zit het met humor in kinderpoëzie of -theater? In deze nieuwsbrief nemen we humoristische kinderboeken onder de loep. Ook tippen we een aantal boeken die zowel kinderen als volwassenen lachkriebels bezorgen.

Iets minder grappig zijn de negatieve gevolgen van computers en tablets op de ontwikkeling van kinderhersenen, ook daarover vind je een artikel. Dat kinderen gelukkig ook van ouderwetse boeken houden, blijkt uit de foto’s van jullie voorleesgezinnen. De leukste inzendingen kregen een plekje in de nieuwsbrief.

Verder zijn er verslagen van onder andere het bibliotheekbezoek, het Slotfeest, de Vliegerhappening en diverse festiviteiten in Permeke, en we blikken vooruit naar de zomer.

Rest ons nog een dikke proficiat te wensen aan Marijke en haar man Douglas, die op 19 mei trotse ouders zijn geworden van een prachtige dochter, Vita.

Bekijk of download hem hier:

Cover Nieuwsbrief Juni 2015

  1. 494715 28480I like this post, enjoyed this one appreciate it for putting up. 919971

  2. Enjoyed examining this, very good stuff, thanks .

  3. You got yourself a new rader.

  4. I like this site because so much useful stuff on here : D.

  5. 80475 383379Your blog is showing more interest and enthusiasm. Thank you so significantly. 927416

  6. stays on topic and states valid points. Thank you.

  7. Great, bing took me stright here. thanks btw for this. Cheers!

  8. I have interest in this, xexe.

Reageer

Theme by Anders Norén