Des goûts et des couleurs, on ne discute pas…

Of we nu klassiekers verkiezen zoals Wij gaan op Berenjacht van Helen Oxenbury of Pieter Konijn van Beatrix Potter, eerder grijpen naar populaire boekjes zoals Geronimo Stilton en op tv-series of films gebaseerde boekjes zoals Dora of Cars, de voorkeur geven aan gevestigde waarden zoals Max Velthuijs of Toon Tellegen, of grijpen naar het door iedereen geliefde Dikkie Dik: voor iedereen is er wel iets naar zijn of haar voorkeur te vinden in het ruime boekenaanbod.

De pas verschenen SESAM-boekjes richten zich op een divers publiek in een diverser wordende samenleving, die tot nog toe misschien niet voldoende zichtbaar was in het boekenaanbod.

Grote boekenwinkelketens eten hoe langer hoe vaker de kleinere, gespecialiseerde boekenwinkels op, en spelen eerder in op de tijdelijke populariteit van bepaalde boeken of personages. Hier- door wordt het voor boeken gericht op een specifiek publiek, natuurlijk niet gemakkelijk om terecht te komen bij diegene voor wie ze bedoeld zijn.

Vindt iedereen de weg wel naar een gepast boekenaanbod? Waar kan je boeken vinden als je een beperkt budget hebt, en waar vind je boekenwinkels met een gespecialiseerder aanbod en kundig adviserende verkopers? Over deze en andere vragen buigen we ons in deze nieuwsbrief.

Lees of download hem hier:

NB-2014_2015-#3-april_2015-cover