Documentatiecentrum

In ons documentatiecentrum vind je heel wat voorlees- en prentenboeken. Op maat van het Boekenkaravaanpubliek bieden we tal van interactieve boeken, meertalige of multiculturele boeken en verhalenbundels uit de hele wereld aan. Van babyboekjes tot kamishibai-platen en zelfs attributen en figuurtjes uit prentenboeken kan je bij ons gratis ontlenen. Kom gerust eens snuisteren.

Plan je een voorleesmoment voor een groep kinderen? Maak er een interactief moment van en ontleen één van onze vertelkoffers boordevol boeken, opdrachten, spelletjes bij de verhalen. Je hebt een koffer per thema: sprookjes, talen, letters, wonen, piraten, monsters, ik ontdek de wereld, kleur. Dit is gratis voor voorlezers van de Boekenkaravaan. De uitleenkost bedraagt 20 euro per koffer voor externen of 10 euro per koffer voor studenten.

Wist je dat je ook informatie rond lezen, taalbevordering, muzische verwerking van verhalen, literatuur en auteurs kan opvragen in ons documentatiecentrum? Naslagwerken, keuzelijsten van Leesweb, boeken voor volwassenen en jongeren en ondersteunend materiaal zijn dus ook uitleenbaar.

Lees meer over het documentatiecentrum en keuzelijsten op de site van Leesweb.

Onze medewerkers maken je graag wegwijs. Na afspraak kan je in het documentatiecentrum terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 17.30 uur. Bel ons op 03 272 21 46. Gesloten op feestdagen en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Tijdens de voorleesperiodes aan huis kan je, na afspraak, ook op donderdagavond tot 19 uur terecht in het documentatiecentrum.

Theme by Anders Norén